Wednesday, February 8, 2017

Το σχολείο που ονειρεύομαι!

Αθηνά Τσόγκα (Β4)

Το ιδανικό σχολείο για εμένα είναι ένα μεγάλο κτίριο, διώροφο και χωρίς «γκράφιτι». Θα ήθελα να έχει μεγάλη αυλή και ένα κλειστό χώρο για γυμναστική τον χειμώνα, ο οποίος να είναι εξοπλισμένος με το κατάλληλο κι απαραίτητο υλικό για να πραγματοποιείται το μάθημα σωστά. Στη συνέχεια θα επιθυμούσα να υπάρχει μία ξεχωριστή αίθουσα για το κάθε μάθημα, δηλαδή να υπάρχει ένα εργαστήριο φυσικής και χημείας, ένα εργαστήριο πληροφορικής, ένα εργαστήριο τεχνολογίας και τέλος να υπάρχει μία αίθουσα κατάλληλα εξοπλισμένη για το μάθημα των καλλιτεχνικών. Αυτός ο διαχωρισμός θα βοηθήσει στην καλύτερη διδασκαλία και στην καλύτερη επαφή των μαθητών με τα μαθήματα αυτά. Επίσης, θα ήθελα να έχει μία καντίνα με όλα τα επιτρεπτά φαγητά, ώστε τα παιδιά να μπορούν να φάνε σε περίπτωση που δεν έχουν φαγητό από το σπίτι τους. Τέλος και κυριότερο θα ήθελα να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία κάμερες ασφαλείας, ώστε να αισθάνονται οι μαθητές και οι καθηγητές πιο ασφαλείς.

Οι καθηγητές θα ήθελα να είναι πάντα χαμογελαστοί, να μην μεταφέρουν τα προβλήματά τους στην τάξη και να βρίσκονται κοντά στα παιδιά, να ακούνε τα προβλήματά τους και να προσπαθούν να τα βοηθήσουν. Δεν θα με πείραζε καθόλου οι καθηγητές να είναι και των δύο φύλων και άνδρες και γυναίκες δηλαδή. Θα επιθυμούσα οι καθηγητές να αξιοποιούν πιο συχνά ηλεκτρονικά μέσα για την καλύτερη παράδοση του μαθήματος. Επίσης, όταν οι καθηγητές χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα, οι μαθητές αφομοιώνουν και προσέχουν πιο πολύ το μάθημα. Και το πλέον προφανές είναι ότι ο κάθε καθηγητής πρέπει να διδάσκει το μάθημα που έχει σπουδάσει, ώστε να μπορεί να διδάξει σωστά και καλά. Τέλος, θα ήθελα οι καθηγητές να βάζουν λιγότερα μαθήματα για το σπίτι και λιγότερα διαγωνίσματα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, θα ήθελα το ωράριο του σχολείου να αλλάξει, δηλαδή να ξεκινάει στις 10 το πρωί και να τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα κοιμούνται περισσότερες ώρες και θα είναι πιο ξεκούραστα στο μάθημα. Θα ήθελα τα μαθήματα να διδάσκονται πιο αραιά, δηλαδή αν έχουν την Δευτέρα Αρχαία να έχουν πάλι την Πέμπτη για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους και να αλλάζουν παραστάσεις, Επίσης, θα ήθελα να υπάρχουν τρία εξάωρα μες την εβδομάδα για να ξεκουράζονται πιο πολύ οι μαθητές και για να προλαβαίνουν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Θα επιθυμούσα επίσης να υπάρχει υποχρεωτικά τουλάχιστον ένας Όμιλος την εβδομάδα. Εκεί τα παιδιά θα μπορούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν. Οι όμιλοι αυτοί θα περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το ιδανικό σχολείο για την δικιά μου άποψη.