Wednesday, February 8, 2017

Το δικό μου «Χόγκουαρτς»...

Δανάη Τασιαδάμη (Β4)

Πηγή: http://www.mirror.co.uk/
Υπάρχουν πολλά είδη σχολείου. Το ιδανικό για μένα είναι ένα σχολείο στο οποίο θα είμαι οικότροφη. Πιστεύω πως με το να είναι ένα παιδί οικότροφο μπορεί να το ωφελήσει στη ζωή του καθώς μαθαίνει να είναι ανεξάρτητο και να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του.

Αρχικά, το κτίριο θα ήθελα να είναι νεοκλασικό με ψηλά ταβάνια και ευρύχωρες αίθουσες. Θα έχει το σχήμα του «Π» και στο κέντρο θα υπάρχει μια μεγάλη αυλή με δέντρα και παρτέρια με λουλούδια. Στην αυλή, επίσης, θα βρίσκονται παγκάκια και κιόσκι για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Επιπρόσθετα, το κτίριο θα έχει δύο ορόφους. Στο ισόγειο θα υπάρχουν η τραπεζαρία, το εντευκτήριο, η αίθουσα εκδηλώσεων και η βιβλιοθήκη του σχολείου. Στον πρώτο όροφο θα βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των καθηγητών και της διεύθυνσης. Ο δεύτερος όροφος, στον οποίο θα είναι οι χώροι διαμονής των μαθητών, θα χωρίζεται σε δύο πτέρυγες: αρρένων και θηλέων. Τα δωμάτια θα είναι ευρύχωρα με μεγάλα παράθυρα και ψηλά ταβάνια. Καθένα θα έχει δύο κλίνες με ουρανό, δύο γραφεία, δύο ντουλάπες και ένα τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Οι καθηγητές, οι οποίοι θα μένουν και αυτοί στο σχολικό χώρο, θα είναι σχετικά νέοι και θα φορούν στολή που θα τους παρέχει το σχολείο. Θα πρέπει να κάνουν το μάθημα προσιτό στους μαθητές και διαδραστικό ώστε να είναι συνδεδεμένο και με την σημερινή κοινωνία.

Έπειτα, το πρόγραμμα και οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα. Αρχικά, η ώρα του πρωινού αρχίζει στις εφτά και τελειώνει στις οχτώ. Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις οχτώ και τέταρτο και η λήξη τους θα είναι στις μία και μισή. Στις δύο οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στην τραπεζαρία για το μεσημεριανό το οποίο θα τελειώνει στις τέσσερις. Το απόγευμα οι μαθητές ή θα διαβάζουν τα μαθήματά τους ή θα βρίσκονται στο εντευκτήριο παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή στη βιβλιοθήκη, είτε για κάποια ομαδική εργασία είτε για την ανάγνωση κάποιου μυθιστορήματος. Τέλος, οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν την σχολική στολή κατά τη διάρκεια της μέρας και να βρίσκονται στα κρεβάτια τους στις οχτώ το βράδυ.

Τα σαββατοκύριακα θα γίνονται εκδηλώσεις, εκδρομές ή αγώνες. Στις διακοπές τα παιδιά θα γυρνούν σπίτια τους και θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό χώρο με τη λήξη των διακοπών.

Για μένα, αυτό είναι το ιδανικό σχολείο και θα ήθελα πολύ να υπάρξει και στην Ελλάδα.