Thursday, February 16, 2017

Έρευνα: «καθημερινές συνήθειες και φυσικό περιβάλλον»

Οι μαθητές του τμήματος Β4 σε συνεργασία με τους μαθητές του Β3
Πηγή: http://upstreampolicy.org

Οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον είναι πολλές και καταλυτικές. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συμμαθητές μας να αποκτήσουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν στα προβλήματα που αφορούν σε αυτό και να αποκτήσουν ενεργό συμμετοχή στην βελτίωση και προστασία του. 

Για το σκοπό αυτό σχεδιάσαμε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να ανιχνευθούν οι γνώσεις, οι στάσεις και οι αντιλήψεις των συμμαθητών μας για περιβαλλοντικά θέματα. Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε με τη συνεισφορά των μαθητών των τμημάτων Β3 και Β4.

Για την υλοποίησή του ερωτηματολογίου αξιοποιήσαμε τη web2.0 εφαρμογή SurveyMonkey (δωρεάν έκδοση). Σημειώνεται ότι η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής δεν επέτρεψε την επεξεργασία πέραν των 100 απαντήσεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνά μας θα αξιοποιηθούν για να σχεδιάσουμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το σχολείο και την τοπική κοινωνία κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει ο παγκόσμιος ιστός (web 2.0 εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα).

Ευχαριστούμε θερμά όσους απάντησαν το ερωτηματολόγιό μας και ιδιαίτερα τους μαθητές του Γυμνασίου Πόρου που συμμετείχαν στην έρευνά μας στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο σχολείο μας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.