Wednesday, February 8, 2017

Αγαπητό μου ημερολόγιο...

Μαρίλια Τερζή (Β4)

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

σήμερα το πρωί στο σχολείο, μου ζητήθηκε να περιγράψω πως φαντάζομαι το ιδανικό σχολείο. Θα ήθελα να σου το περιγράψω κι εσένα, έτσι ώστε να μην το ξεχάσω ποτέ.

Αρχικά το σχολείο θα ήθελα να ήταν σε μεγάλη έκταση, γύρω στα χίλια πεντακόσια τετραγωνικά μέτρα, με δύο μεγάλους κήπους, όπου κάθε τάξη θα έχει το δικαίωμα να φυτεύει λουλούδια ή ζαρζαβατικά. Θα υπάρχει ένας κλειστός χώρος με πισίνα και δύο ψηλούς βατήρες, όπου κάθε Τετάρτη απόγευμα θα κάναμε μάθημα κολύμβησης. Επιπλέον θα υπήρχαν τρία γήπεδα, ένα μπάσκετ, ένα βόλεϊ. Οι τοίχοι θα ήταν βαμμένοι σε χρώμα γαλαζοπράσινο. Στον εσωτερικό χώρο τού σχολείου θα υπάρχουν οι τάξεις και ένας κλειστός χώρος για μάθημα μπαλέτου και άλλων χορών. Οι τάξεις θα ήταν ευρύχωρες και οι τοίχοι βαμμένοι με χρώμα "σκοτωμένο σομόν". Τα θρανία θα χωρούν τρία άτομα το καθένα και θα είναι ολόλευκα, χωρίς μουτζούρες ή ζωγραφιές και κάθε μάθημα θα έχει την δική του αίθουσα.

Οι καθηγητές θα είναι πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί και θα μας διδάσκουν το μάθημα με τον πιο μεταδοτικό τρόπο. Θα είναι και άντρες και γυναίκες ηλικίας 20-30 χρονών, διότι όταν είναι νέοι μπορούν να μας καταλάβουν καλύτερα. Θα φορούν πάντα ανοιχτόχρωμα ρούχα για να μας ξυπνούν και να μας φτιάχνουν την διάθεση, διότι τα σκουρόχρωμα ρούχα εκνευρίζουν ή και κοιμίζουν τους μαθητές και δεν τους βοηθούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα. Κανένας καθηγητής δεν θα είναι φαλακρός και όλες οι καθηγήτριες θα είναι φυσικές ξανθές, καστανές, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών τους, δηλαδή δεν θα τα βάφουν. Κανένας καθηγητής δεν θα φωνάζει ή θα μαλώνει ή θα βάζει τιμωρίες. Θα είναι όλοι τους ευγενικοί και καλοσυνάτοι και θα έρχονται στο σχολείο πάντα με καλή διάθεση και ποτέ με νεύρα ή στενοχωρημένοι.

Το μάθημα θα γίνεται ευχάριστα και οι μαθητές, χωρίς να φωνάζουν ή να μιλούν, θα προσέχουν καθ’ όλη την διάρκεια της παράδοσης. Τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν δωρεάν μαθήματα χορού και κολύμβησης, ενώ το μεσημέρι, στο τέλος των μαθημάτων, θα υπάρχουν δωρεάν μαθήματα χορωδίας και μουσικών οργάνων. Θα έχουμε μια σχολική ορχήστρα στην οποία θα παίρνουν μέρος όλοι οι μαθητές, που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή στα επιπλέον μαθήματα μουσικής. Όλη η ύλη και όλες οι ασκήσεις των σχολικών βιβλίων θα γίνονται στην τάξη και δεν θα έχουμε να διαβάσουμε ή να γράψουμε ασκήσεις, διότι θα τις έχουμε κάνει από το σχολείο.

Αυτό είναι για μένα το ιδανικό σχολείο, αγαπητό μου ημερολόγιο, και ελπίζω μία μέρα να ιδρυθεί κάποιο που να μοιάζει με αυτό που φαντάζομαι.