Wednesday, December 14, 2016

Οι αίθουσες του Σχολείου μας

Κουρής Ηλίας, Λούπας Θανάσης, Μιζάν Βικτώρια, Μπαμπατσιάς Παναγιώτης (Β2)

Στα περισσότερα σχολεία το κάθε τμήμα έχει την δική του αίθουσα, στο δικό μας όμως οι αίθουσες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε μαθήματος. Οι αίθουσες είναι κατανεμημένες σε φιλολογικές, μαθηματικών και ξένων γλωσσών ενώ υπάρχουν και τα εργαστήρια.

Οι φιλολογικές αίθουσες είναι πέντε και έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται το κάθε μάθημα. Η πιο σύγχρονη είναι η αίθουσα ιστορίας, η οποία διαθέτει πάγκους εργασίας και υπολογιστές. Οι αίθουσες των μαθηματικών και των ξένων γλωσσών έχουν διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη προβολή του μαθήματος ενώ υπάρχουν και βιβλιοθήκες που έχουν βιβλία που αφορούν το κάθε μάθημα.

Τα εργαστήρια του σχολείου είναι πέντε: φυσικής, χημείας, πληροφορικής, μουσικής και καλλιτεχνικών. Πιο συγκεκριμένα η αίθουσα της μουσικής έχει μουσικά όργανα και πολλά ηχεία σε διαφορετικά μέρη στην αίθουσα για καλύτερη ακουστική, ακόμα υπάρχει και ένας πίνακας πενταγράμμου. Ακόμα ένα εντυπωσιακό εργαστήριο είναι αυτό της τεχνολογίας, το οποίο έχει ζωγραφισμένους τοίχους με θέμα την ανακύκλωση, επίσης υπάρχουν και μεγάλοι πάγκοι στου οποίους μπορούμε να κάνουμε με άνεση τις κατασκευές μας.

Τέλος, η αίθουσα των καλλιτεχνικών είναι ίσως η πιο ξεχωριστή αίθουσα του σχολείου μας αφού έχει τον πιο ιδιαίτερο εξοπλισμό. Μέσα στην αίθουσα υπάρχουν καβαλέτα και σχεδιαστήρια στα όποια ζωγραφίζουν οι μαθητές. Υπάρχει επίσης ένας σύγχρονος υπολογιστής, μια τηλεόραση και ένα ηχητικό σύστημα από το οποία ακούγεται κλασική μουσική ενώ ζωγραφίζουμε.