Thursday, December 15, 2016

Ο πρώτος όροφος του σχολείου μας

Tαρκάση Ειρήνη, Τασιαδάμη Δανάη, Χαπίτα Αιμιλία, Ψαλίδα Λώρη (B4)

Στο κτήριο μας στεγάζεται το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Στον πρώτο όροφο φιλοξενείται το λύκειο και στο δεύτερο το γυμνάσιο. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας με αριθμούς από 101-119, τη βιβλιοθήκη του γυμνασίου -αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Σαρρή- τη γραμματεία του, το χώρο φύλαξης των απουσιολογίων, τη διεύθυνση του γυμνασίου (γραφεία διευθύντριας και υποδιευθύντριας) και το γραφείο των καθηγητών.

Έχουμε επίσης μια αίθουσα που ονομάζεται «Cine Βαρβάκειο» και η οποία είναι χωρισμένη στα δυο, το πρώτο μισό ανήκει στο γυμνάσιο και το άλλο στο λύκειο. Όταν ενοποιηθεί η αίθουσα, στο «Cine» λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις του γυμνασίου και του λυκείου.

Στο κτήριο υπάρχουν επίσης εργαστήρια Χημείας-Βιολογίας και Φυσικής στα οποία μπορείς να πας με τρεις σκάλες, οι οποίες συνδέουν τον πρώτο όροφο με το ισόγειο και τον δεύτερο όροφο. Η κεντρική σκάλα έχει ενσωματωμένο ένα μηχάνημα το οποίο εξυπηρετεί τους μαθητές με κινητικά προβλήματα. Οι τοίχοι γύρω από την κεντρική σκάλα είναι στολισμένοι με τοιχογραφίες φιλοτεχνημένες από μαθητές. Ανάμεσα στην αίθουσα 115 και την 117 βρίσκεται η είσοδος-έξοδος της οδού Χλόης, που οδηγεί στην πύλη του γυμνάσιου.