Thursday, May 25, 2017

«To sleep, or not to sleep, that is the question»

Τμήματα Β2 και Β4

«Φρόντισε να ξαπλώνεις πριν τα μεσάνυχτα και να έχεις συνεχή ύπνο για 8-9 ώρες» αυτή είναι η απάντηση που δόθηκε από τους διακεκριμένους ειδικούς: την Δρ. Παπαβασιλείου Αντιγόνη (παιδονευρολόγο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης) και τον Δρ. Μπονάκη Αναστάσιο (νευρολόγο, επίκουρο καθηγητή ΕΚΠΑ), που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές των τμημάτων Β1, Β2, Β4.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές τόνισαν την αξία του ύπνου για την σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Η στέρηση τού ύπνου μπορεί να επηρεάσει την μνήμη, τη δημιουργικότητα και την μάθηση, να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές. Επιπλέον, τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η χρήση ψηφιακών συσκευών και Διαδικτύου να επηρεάζει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου.

Η δράση οργανώθηκε από τις καθηγήτριες Κοντοπίδη Ευαγγελία και Πανδή Μαρίνα και πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας (22-26 Μαΐου 2017), στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό» η οποία εντάσσεται στο βασικό θεματικό άξονα «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων».